Gratis verzending binnen Nederland

Wij verzenden ook naar belgië

Gratis verzending binnen Nederland

Wij verzenden ook naar belgië

Wie zijn wij

Over ons

CD Vinyl 4 U is een webshop waar hoogwaardige CD en LP’s worden aangeboden.

We hebben een aanbod van verschillende labels, die bekend zijn om hun niveau, kwaliteit en verschillende formaten.

CD Vinyl 4 U levert o.a de volgende formaten; SACD, SHM-SACD en XRCD en K2HD CD’s.

De LP labels die CD Vinyl 4 U aanbiedt, zijn ook van vooraanstaande namen; Stockfish Recordings, Venus Records, Original Master Recordings van Mobile Fidelity en Speakercorner.

  • Ook zijn wij CD Vinyl 4 U veel gevraagd op Audioshow en evenementen en dat in de hele BENELUX.
  • Dit vanwege onze uitstekende service, kennis en voorraad.
  •  
  • Een aantal bekende evenementen waar C Vinyl 4 U o.a te zien zijn; AZ show Dutch Audio Event, I,Ear en Number One show.
  •  

Tevens is CD Vinyl 4 U WBT importeur voor de BENELUX.

Mocht u vragen hebben, we zijn te bereiken via mail, Facebook, Twitter en natuurlijk telefonisch.

Accessoires

Een groot assortiment accessoires zijn ook in de webshop van CD Vinyl 4 U te bestellen.

Van spikes en cones van Music Works tot onderleggers en zoals Soundcare producten, hoofdsteunen van Sieveking en de Gold CD-R’s 100 jaar gegarandeerd zijn.

WBT

CD Vinyl 4 U is importeur van WBT.

WBT wordt al gemaakt vanaf 1985 en is wereldwijd een begrip voor consumenten en fabrikanten.

Ze staan bekend om de 100% koper en zilver geleiding. Van spades, luidsprekerstekker en chinch chassis en luidspreker chassis delen.

Ook is WBT bekend van het loodhoudend en loodvrij soldeer.

Ruud Jonker: Music Emotion ©

https://hifi.nl/musicemotion

WBT nextgen Connectoren en chassisdelen met massieve interne koper if zilver geleiders.

Volgens WBT verminder je door de specifieke toepassing van materialen en de constructie optredende storage effecten en eddy currents.

Dat zijn stromen die in een elektromagnetisch veld worden opgewekt.

In principe kan een connector in de buurt van een voeding (bijvoorbeeld van een voorversterker) een stroom ontwikkelen en dat doorgeven aan de rest van het audiosysteem.

Dat kan zich openbaren als geluid dat waarneembaar is, maar niet op de plaat of cd staat.

In zo’n voorversterker, waar bijvoorbeeld vanaf vijf bronnen signalen arriveren via de rca-connercors, zijn er dan tien connectoren die door electromagnetische velden stromen ontwikkelen.

Het totaal kan dan best invloed hebben op de door die versterker geleverde geluid. Dat is natuurlijk erg situationeel.

De WBT-connectoren kenmerken zich verder door het gebruik van kunststof soorten die niet vervormen, bijvoorbeeld tijdens het solderen, en ook bestand zijn tegen mechanische belasting.

De rca-connectoren en chassisdelen zijn bij WBT beschikbaar in een impedantie van 75 Ohm. Dat is belangrijk voor coaxkabels waarmee loopwerken en converters worden aangesloten of andere ‘digitale’ verbindingen worden gemaakt.

De meeste coaxkabels die beschikbaar zijn kenmerken zich door een mismatch. De kabel is 75 Ohm, maar de rca-connectoren zijn tussen de 20-40 Ohm. In zo’n kabel ontstaat reflectie en dat kan weer jitter introduceren in digitale systemen.

Hetzelfde probleem betreft de goedkopere rca in- en outputterminals op hifi-apparatuur voor de digitale verbindingen. Daar is vaak ook zo’s impedantie mismatch. Ze dienen vervangen te worden door BNC-chassisdelen en voor de verbinding een (professionele) coaxkabel met BNC-connectoren.

Er zijn slechts enkele (hifi)fabrikanten die hun apparatuur met BNC uitrusten. Maar, WBT heeft rca’s met 75 Ohm impedantie.

Gebruik die dus bij voorkeur voor coaxkabels. Ook zijn er WBT-chassisdelen met een weerstand van 75 Ohm.

Daarmee kunnen ook de goedkope rca-chassisdelen van veel apparatuur worden vervangen.

Electroplating

WBT gebruikt puur koper of zilver in de connectoren. Dat wordt eerst schoongemaakt en vervolgens gepolijst.

Wat er dan resulteert is een high gloss puur oppervlak, zonder vervuiling met andere chemische materialen.

Daarna wordt Physical Vapout Deposition (PVD) toegepast.

Daar zijn verschillende vormen van. WBT genereerd een plasma bij een lage druk (vacuüm).

De geleidende goudcoating (in ion-vorm) sputtert dan op het te coaten oppervlak vanwege een aangelegd potentiaal verschil het koperoppervlak aangeschoten en vormt daarmee een atomaire verbinding.

PVD is een veel toegepast industrieel proces. Het wordt ook gebruikt om allerlei lagen; die geleidend, niet geleidend, reflecterend, glanzend of slijtvast zijn op te dampen. Denk aan spiegels en badkamer kranen. Voor de WBT-connectoren geldt dat er dan een zeer dicht en glad goudoppervlak ontstaat.

Om exact te zijn wordt tijdens het proces een hoog vacuüm opgebouwd waarin zich argon bevindt.

Het argon zorgt voor de opbouw van de druk. De goudvoorraad in de vacuümkamer krijgt een negatieve spanning van 500 volt. In het argon ontstaat dan een plasma van positieve ionen.

Die ionen gaan naar de goudvoorraad die loslaat als gevolg van de botsing.

Het goud verzameld zich vervolgens op de connector onderdelen die een laagje moeten krijgen.

Wie een mooi voorbeeld vab get resultaat van deze techniek wil zien kan WBT-connectoren kopen maar ook een zak chips. Waar de glanzende metaalaccenten volgens deze techniek gemaakt zijn.

Wie zelf eens wat badkamer kranen wil vergulden kan al een tafelmodel PVD-machine kopen is de US. De goudlaag of platina laag die WBT opdampt is veel beter bestand tegen slijtage en krassen.

WBT claimt dat de laag een kristalstructuur heeft die de signaaloverdracht verbeterd.

Dat resulteerd in een meer gedetailleerde weergave. Twee van die connectoren tegen elkaar geven een enorm contactoppervlak.

Er zijn dus diverse voordelen.

Het contact oppervlak is groter, er is geen oxidatie vanwege ‘gaten’ in een standaard coating omdat de laar niet poreus is en het oppervlak blijft jaren lang vrij van aantasting. Waardoor de connectiviteit aanwezig blijft.

Ook de detaillering van het geluid is beter. Voor WBT is een voordeel dat het nieuwe proces energie vriendelijker is en milieutechnisch minder vervuilend.

PlasmaProtect

De traditionele WBT-connectoren zijn electroplated en kennen een heel glad contactoppervlak.

Maar, als je de oppervlakten van twee van die connectoren tegen elkaar aanlegt en je kijkt door een electronen microscoop, dan lijkt dat op twee berglandschappen die met hun toppen tegen elkaar aan liggen.

Weinig contact en veel tussenruimte dus. Met de PVD plasma-technologie gaat WBT weer een stap verder. Traditioneel worden goud, zilver, palladium of rhodium aangebracht met behulp van electroplating.

Zo’n proces wordt werelwijt toegepast om sieraden, horloges, pennen en ook connectoren van een laagje edelmetaal te voorzien. het proces is giftig, dus milieuonvriendelijk, en vraagt veel energie. Bij connectoren is plating bedoeld om een goed contact te maken. Maar ook zeker om een goed contact te behouden.

Contacten van puur koper oxideren. Koperoxide is niet geleidend voor elektriciteit. Zilveren connectoren oxideren ook, Maar zilveroxide geleidt elektriciteit. Wie koper toepast zal dus te maken krijgen met een toenemende weerstand en minder geleiding van het signaal.

Voor luidspreker aansluitingen, waar vaak fixe stromen doorheen lopen, is er best enige marge.

Maar voor subtiele phono-signalen of line level signalen die via interlinks lopen. Kan een verhoogde weerstand invloed uit gaan oefenen op het geluid.

Zelfs voor wie connectoren heeft met plating, kan er een probleem ontstaan.,

Wie tien keer per dag de connectoren in- en uitplugt, zoals recensenten en winkeliers doorgaan doen kan de plating slijten. Uiteindeljik blijven er dan connectoren over die minder goed contact maken.

Recensenten zijn dus verantwoordelijk voor een deel van de wereldproductie aan puur goud en zilver.

Nieuwe Producten

In het programma van WBT bevinden zich inmiddels pole terminals (luidspreker chassis onderdelen voor spades, bananas en bare wire).

Deze terminals hebben soldeer aansluitingen waar eventueel ook kabelschoentjes op passen.

Als geleidende verbinding hebben ze zilver of koper. Zilver heeft een platina laag en de koperen exemplaren een goudlaag. De luidspreker kabel wordt met schroeven vastgezet (Torx inbus). Feitelijk zijn zulke connectoren bedoeld voor zogenaamde crimped cable ends.

Bare wire dien je namelijk te voorzien van een metalen bus (zilver of koper) die gekrompen wordt over het kabeleinde.

WBT levert crimpgereedschap en de betreffende bussen is verschillende diameters. In koper en zelfs in zilver.

Zo’n gekrompen kabeleinde past in de banaanpluggen of spades die schroefaansluitingen hebben.

High quality bananas of spades hebben inbusschroeven en doorgaans geen gewone schroeven.

Wie zelf topkwaliteit luidsprekerkabels wil bouwen kan hier dus terecht. De spades bestaan trouwens uit een sandwich van materialen.

Aan de bovenkant is een stalen laag. Die maakt in principe contact met het schroefbare deel van de luidspreker- of versterker terminal.

Vervolgens een flexibele kunststof laag en daaronder het koper of zilver met coating.

Bij het aanschroeven van de terminal kan de contact laag dus met maximale kracht aangedraaid worden.

Er zijn ook rca-pluggen en terminals beschikbaar in de nieuwe PlasmaProtect techbiek. WBT levert de connectoren en bussen in 75 Ohm.

Dus geschikt om echt goede coaxkabels te maken en een digitaal apparaat te voorzien van een rca-bus (chassis deel) met een impedantie van 75 Ohm.

Gebruik voor de kabels zelf dan professioneel materiaal. Coaxkabel moet voldoen aan een aantal eisen voor de interne constructie.

Niet elk ‘audiofiel’ exemplaar heeft die kabelkwaliteit. De juiste kabel met de juiste connectoren kan een verschil maken als een streamer of loopwerk aangesloten wordt op een dac.

Vanzelfsprekend zijn de rca-connectoren en chassis delen ook geschikt voor asymmetrische analoge verbindingen.

 

Kennismaken

Om aan de producten te kunnen snuffelen, zijn er hier enige exemplaren van het nieuwe WBT-meteriaal. Op dit moment niet voldoende om een aantal kabels te bouwen. Dit artikel dient als kennismaking en niet als review.

Binnenkort gaat er dus een order uit om een aantal connectoren te bestellen. Er zijn hier al een groot aantal kabels die gebouwd zijn met de vorige generatie nextgen producten.

In ieder geval is het niet zo dat als er een kabeltje wordt gemaakt met vier van die connectoren er meteen enorme verschillen hoorbaar zijn, tenzij de vorige kabel natuurlijk volledig verroest is.

In de praktijk werkt zoiets anders. Als een hele set wordt voorzien van bekabeling die uitgevoerd is met kwalitatief goede connectoren en chassis delen, dan wordt het een optelsom.

Het totaal van die maatregelen draagt dan bij aan een net waarneembaar resultaat.

De meesten hebben daar wel ervaring mee. Wie echtvanuit doelstelling werkt en een hifi-systeem voorziet van allerlei vaak subtiele manieren van tuning en de toepassing van echter kwaliteit accessoires, zal ervaren dat van een systeem toeneemt. Je moet dan beredeneerd zeker weten dat de toepassing van tuning en producten echt verbetering betekend en niet simpelweg een verandering in geluid.

Het geluid veranderen is namelijk heel simpel. Letterlijk alles wat je onder een platenspeler plaatst maakt een geluidsmatig verschil.

Bierviltjes, een stuk rubber, een stuk hout, pingpong ballen, golf ballen als je op strand woont of allerlei kegels, spiker en plateaus die bij elke hifi-winkel te koop zijn.

Maar, het geluid echt verbeteren is een ander verhaal. Als dat dan gelukt is en je haalt op een dag alles weg, dan neemt de prestatie van je systeem af. Vaak is het tegengestelde het geval.

Dat zijn dan van die systemen waar elke accessoires dat maar beschikbaar is een plaats heeft gekregen.

Sommige audiofielen besteden daar vermogens aan, terwijl ze beter een goede luidspreker of versterker hadden kunnen kopen.

Als je dan al die accessoires verwijderd dam klinkt zo’n systeem meestal veel beter.

In ieder geval is de aanschaf van goede connectoren en chassis delen, in dit geval van WBT een stap in de richting van kwaliteitsverbetering van systemen. WBT staat nog steeds voor Duitse topkwaliteit.

Met vriendelijke groet,

CD Vinyl 4 U team.

No products in the cart.